tinalundin.blogg.se

Här bloggar jag om mitt arbete som kriminalinspektör och om mitt stora intresse hästar.

Min krutgumma till mor.

Publicerad 2015-06-29 20:31:00 i Allmänt,

Mamma är ett riktigt krutpaket. På bilden är hon på väg på sin första båtkryssning i livet. Man ska upptäcka nya spännande grejer även som 80 åring! Härligt att hon mår bra och orkar fara runt på besök i Dalarna. Själv jobbar jag häcken av mig. Vi har hur mycket som helst att göra just nu. Imorse hade vi 10 anhållna i länet, så det var bara att hugga i med glatt humör. Ibland känner jag en väldig frustration över, att jag aldrig vågat satsa på eget företag som tränare och hästförmedlare. När jag levde med mitt ex, så drev han ju företag och det var bra, att ha en fast inkomst (min alltså) att falla tillbaka på. Efter det var jag nog för feg och ville bevisa, att jag kunde klara mig själv och även då var ju det fasta jobbet härligt att ha. Jag tror, att jag hade klarat mig alldeles utmärkt som egen företagare. Jag har ju haft Tip Top Horses på sidan om i flera år, men tiden räcker ju inte till när man jobbar heltid med annat. Men det retar mig lite, att jag inte satsat för fullt. Mamma har ju bevisat att man kan satsa även nu. Älskade mamma.

Underbar dag i strålande sol.

Publicerad 2015-06-20 15:15:00 i Allmänt,

Julia, Vera och jag började dagen med att åka till Rättvik för att galoppera på sandvägarna och hoppa litegrann på deras terränghinder. Jag kan faktiskt inte beskriva känslan, att först få värma upp med galopp- och travjobb en timma på fantastiskt underlag och sedan skutta över lite terränghinder. Nell bara älskade att få göra detta. Att få galoppera, vilket hon gör väldigt bra och få hoppa och busa lite. Efter träningen blev det en stor mjukglass och vi var alla tre (eller förresten alla sex) glada och nöjda. När jag kom hem kastade jag mig på datorn, för att kolla resultaten från Luhmuhlens fyrstjärniga fälttävlan. Johnny Cash och Johan var felfria både på hinder och tid. Imponerande. Sandra Gustafsson hade filmat Johan genom vattnet och lagt ut på FB och det såg riktigt bra ut. Det är så himla roligt och jag är så väldigt stolt över vår fina uppfödning efter anglohingsten Business och undan mamma Fontina efter Robin Z. En superfin kombination. Det var en hel del som rynkade pannan när jag valde att betäcka mitt fina hoppsto med Business, men det är faktiskt en av Fontinas mest meriterade avkommor. Stolt. Stolt. Stolt. Och nu måste jag packa och packa lite till. Tomas har sålt sitt fina hus i Sjulsarvet, så nu måste vi tömma det och flytta över allt till vår gård i Sundborn. Ska bli skönt när det är klart! Håller nu alla tummar för att Lina Holmströms fina häst, som jag förmedlat går igenom besiktningen imorgon. Det rör på sig på försäljningsfronten igen och det stora problemet är att hitta friska, sunda, tillräckligt snälla hästar till alla kunder. På bilden syns Nell i täten med mig i sadeln och sedan kommer Julia med Yamba. Bakom kameran Veronika.

Snabbvisit i Halmstad.

Publicerad 2015-06-11 09:01:00 i Allmänt,

Gjorde ett snabbt besök i favoritstaden i måndag. Körde ner Bliss till Håkan, för att Per ska få gå igenom hästens status. Tycker fortfarande att Bliss känns oren emellanåt när jag vänder till höger. Kommer ett eller två steg bara, men jag fixar inte att veta, att han förmodligen känner av något. Nu står allt hopp till att Per får rätt på det som besvärar Blissen. Har redan gett upp om denna säsongen. Tur att han bara är fem år och har framtiden för sig. Bliss får vara kvar hos Håkan, för eventuellt återbesök. Känns tufft att köra 130 mil tur och retur för ett återbesök. Hann med att äta middag med min älskade son Erik och hans mysiga tjej Lisen. Sov över hos dem. De har fått så fint hemma. Avslutade med en tur till Ullared (första gången för mig). Det blev hästtäcken, kattmat och annat till djuren såklart! Igår hade jag dressyrträning hos mina trogna Hoforselever. Har haft dem i fyra-fem år nu och gläds verkligen åt, hur fantastiskt duktiga de blivit. Flera av dem rider de högre dressyrklasserna för ponnies nu och de ligger alltid i topp efter dressyren i fälttävlan. Idag har jag hoppträning hör hemma för stallgänget. Vi ska träffas efteråt och käka litegrann. Blir roligt. Skickar med en fantastisk bild på min fina Nell från senaste tävlingen. Hon glädjer mig varje dag. Foto Li Sjöstrand.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela