tinalundin.blogg.se

Här bloggar jag om mitt arbete som kriminalinspektör och om mitt stora intresse hästar.

Att verkligen älska sin häst

Publicerad 2016-02-11 19:53:00 i Allmänt,

Fick fantastiska nyheter om Blissen idag. Han har stått i Halmstad i nästan två månader nu. Veterinär Per sa från början, att Bliss hade femtio procents chans att bli bra. Jag ställdes inför att en veterinär i princip hade dömt ut hästen och sedan Pers något bättre prognos iallafall. Jag förstod redan då, att det skulle bli en dyr affär. Försäkringen tar ju tack och lov det mesta av behandlingarna, men dessutom var jag tvungen att stalla upp Bliss i ett konvalscentstall i närheten av Pers klinik, eftersom jag har 65 mil enkel väg dit. Jag resonerade med mig själv en stund, men insåg att jag aldrig skulle kunna slakta Bliss utan att ge honom en ärlig chans. Tomas hejade på mig. Han vet, vad Bliss betyder för mig. Och ok, det kostar att ha honom i Halmstad, men han blir professionellt omhändertagen, får stimulans genom att gå i sjukhage, skrittmaskinen och på bandet. Jag är så tacksam och glad för att Håkan och Gabby hade plats och tid för min fina pojk. Jag hade aldrig kunnat ge Bliss det de ger honom varje dag. Håkan påstår visserligen, att Bliss har någon slags diagnos, vilket jag bara kan hålla med om. Det är ju anledningen till att han är skadad. Har man aldrig alla fyra hovar i backen samtidigt så blir man lätt skadad. Idag fick jag iallafall veta, att ledvätskan är betydligt bättre, han har varit ohalt i 3-4 veckor och det ser faktiskt ut som att det verkligen är på rätt väg. Har jag tur, ska han börja ridas om några veckor. Eller förresten - tur och tur...... Hmmmm. Det blir dubbla hjälmar och säkerhetsväst. Jag är så glad över, att jag aldrig har så kallade A1 försäkringar på mina hästar, så jag jag måste ta ställning till att välja den enkla vägen att döma ut en häst för att få ut pengar. I Bliss fall hade jag kunnat få honom utdömd via den första veterinären och jag hade kunnat få pengar till en ny häst. Men fy vad det är vidrigt egentligen. Jag undrar hur många hästar, som slaktats i onödan, för att ägarna vill gå vidare och köpa något nytt. Nej, det är inget för mig. Mina hästar är mina bäbisar och med en bra veterinär, som tror på det nästintill omöjliga får de alla chanser de är värda vid eventuella skador. Nell var väldigt fin idag. Hade hela 70 meters ridhuset för mig själv. Underbart. Hon har lite jobbigt med den förvända galoppen och eftersom vi börjat med bytena, så blir det ett enkelt val för henne :) Men traven börjar ta form. Bättre schvung och hon kan trava långsamt med uppåtgående rörelser en stund nu, vilket känns väldigt lovande. Härligt.
Skickar med ett foto på Blissen.

Kommentarer

Postat av: Mira

Publicerad 2016-03-20 19:51:27

Förstår att du skickar honom till Halmstad och till Spångbergs!
När jag bodde i Halmstad, innan jag flyttade till Borlänge, så var jag alltid rekommenderad Spångbergs och jag var där med flera vänners hästar!
Som tur var slapp jag uppsöka dem själv för min egen hästs räkning, men jag hade inte tvekat en sekund att åka dit om det behövdes!

Hoppas att Blissen blir bra, han är riktigt fin ju! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela